
1936 kuruluşlu bu güzide
mekanının kurucusu Kamil Bey kullandığı düdük,odun,sarı kart ve kırmızı kart
ile müdavimlerinin hafızalarında sert bir imaj ile yer edinmiş.Mesela ki
gürültülü masalara gösterilen uyarı amaçlı sarı kartın gürültünün devam etmesi
durumunda kırmızı karta dönüşmesi ve bu masadakilerin bir daha dükkana
alınmaması veya saat 23.30'da hesapların istenmedin ödenmesi,23.45'e kadar
hesapların gelmediği masalar için Kamil Bey'in oduna başvurması sayabileceğim
sayısız örnekten birkaçı.Bugün ise Naci Eren yaklaşık 35 sene önce Kamil
Bey'den devraldığı bu meyhaneyi eski yaptırımlarına başvurmadan hakkıyla
işletiyor.
Az olsun öz olsun atasözümüzü
Eskişehir'in belkide en eski meyhanesi olan nam-ı değer Kör Kamil Meyhanesi
için kullansam buraya daha önce gitme şansı bulan hiçbir arkadaşımın tepkisini
çekmem.Mevsimlerin artık birbirine girdiği yani hangi mevsimde ne yenilmesi
gerektiğinin bilincinde olunmayan günümüz dünyasına inat Naci Bey Kör Kamil
Meyhanesi'nde kullandığı her üründe mevsimselliğe son derece önem
veriyor.Hamsinin Giresun'dan ciğerin Balıkesir'den geldiği bir ortamda sizi
tatmin etmeyecek bir lezzet ile karşılaşmanız neredeyse imkansız.Örneğin Kör
Kamil Meyhanesi ile özdeşleşen lezzetlerin başında gelen ve işletmenin medar-ı
iftiharı olarak kabul gören Kuzu Kellesi.Ocak ayının ilk günlerinden itibaren
başlayan sezonu Nisan ayına kadar yani topu topu 4 ay sürmektedir ve çoğu zaman
bir gün öncesinden yapılacak rezervasyon ile bu eşsiz lezzeti tatma şansına
erişebilirsiniz.
Açıldığı günden bugüne hiç
tabelası olmamış,hiçbir yerde reklamına rastlayamayacağınız nam-ı değer Kör
Kamil Meyhanesi,babadan oğula geçen ve farklı kuşakları bir araya getiren eşsiz
bir kültürün çok açık bir simgesi !
No comments :
Post a Comment